• sint lambertuslaan 42/22 3740 Bilzen, België
  • +32 495 603 180
  • stulens.rik@skynet.be

Rijn in vlammen 13 - 15 augustus

Rijn in Vlammen 2024.

Dag 1. 13 augustus.

We rijden langs de Duitse autosnelwegen door de vulkaan Eifel, steken de rijn over en komen aan in Koblenz, de stad waar Moezel en Rijn mekaar ontmoeten. Koblenz heeft een rijke geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. Mooie gebouwen, pleinen en kerken. Na een facultatief middagmaal kunnen we namiddag een bezoek brengen aan de vesting van Ehrenbreitstein. (met de kabelbaan +/- € 15).In de late namiddag vervolgen we onze weg langs de Rijn tot in Rudesheim ahm Rhein waar we onze intrek nemen in hotel “Zum Grünen Kranz”. Avondmaal. ’s Avonds nog de bloemetjes buiten zetten in de Gosselstrasse??? … afsluiten met een “Rüdesheimer Kaffee” ?Overnachting.

Dag 2. 14 Aug.

Vandaag bezoeken we deze mooie romantische stad Rudesheim. Met de gondels zweven we over de wijnranken om zo aan het ‘Niederwald Monument’ te komen. (ong.€ 8) Van hier uit heeft men een prachtig zicht op de wijngaarden en de Rijn. Een bezoek aan de het bedrijf van ‘Asbach Uralt’is ook een mogelijkheid. Er blijft natuurlijk voldoende tijd over om te kuieren en terrasjes te doen!

’s Avonds worden we verwacht op ons Rijnschip voor het avondeten tijdens een rustige en aangename boottocht. Samen met meer dan 50 schepen varen we langs feestelijk versierde wijndorpen en ruïnes van de Rijnburchten, verlicht met Bengaalse vuren. In Oberwesel genieten en fotograferen we een groots en indrukwekkend vuurwerk. Omstreeks middernacht komen we terug in ons hotel.

Dag 3. 15 Aug.

Na het uitgebreid ontbijt rijden we naar Sankt Goarshausen waar we het’ Loreley-Besucherzentrum’ bezoeken. Hier hebben we een prachtig zicht op de smalle kronkelende Rijn. Natuurlijk komen we alles te weten over de mythe vande Loreleynimf die menig schipper afleidde. Verder naar Linz am Rhein met zijn prachtige vakwerkhuizen en gezellig marktplein.

Vervolgens rijden we naar Königswinter aan de voet van het Zevengebergte.Met de Drachenfelsbahn kunnen we naar de top van de Drachenfels (ong. € 10) of flaneren we langs de Rijnpromenade. Na dit bezoek huiswaarts. Aankomst Diepenbeek +/- 20.30.

Extra kosten voor inkomgelden, liften...: ong. € 25. p/p.